| Odchudzanie | Zupa z brukwi na gęsinie

Odchudzanie

Zupa z brukwi na gęsinie

Składniki: 1. Około 1 kilograma mięsa z gęsi (udziec, skrzydełka) 2. 4 brukwie 3. 1 pęczek włoszczyzny 4. 8 ziemniaków 5. 3 suszone pomidory z zalewy 6. 2 listki laurowe 7. 2 ziarenka ziela angielskiego 8. Zielona pietruszka 9. Cukier 10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz Wykonanie: Mięso z gęsi dokładnie umyć a następnie zalać […]

8.00 avg. rating (76% score) - 1 vote

kulinaria (12)Składniki:

1. Około 1 kilograma mięsa z gęsi (udziec, skrzydełka)
2. 4 brukwie
3. 1 pęczek włoszczyzny
4. 8 ziemniaków
5. 3 suszone pomidory z zalewy
6. 2 listki laurowe
7. 2 ziarenka ziela angielskiego
8. Zielona pietruszka
9. Cukier
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Mięso z gęsi dokładnie umyć a następnie zalać zimną wodą (2,5 litra) w wysokim garnku; dołożyć listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Brukwie obrać i pokroić w kostkę, włożyć do garnka z mięsem. Całość zagotować, zmniejszyć płomień i gotować około pół godziny.
Włoszczyznę oczyścić, umyć, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do zupy. Gdy mięso i brukiew, która długo się gotuje, będą prawie miękkie, dołożyć obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Gdy wszystkie składniki zupy będą miękkie, należy wyjąć z zupy mięso i ziarenka ziela angielskiego i listki laurowe a resztę zmiksować na gładki krem.
Zupę doprawić do smaku. Mięso obrać od kości, usunąć skórę a resztę pokroić w kostkę i dodać do zupy. Zupę rozlać na talerze, udekorować zieleniną i suszonymi pomidorami.

Ciekawe wpisy kulinarne online:

recommended