| Kulinaria | Olej konopny

Kulinaria

Olej konopny

olej-konopny-5

Wśród istniejących na rynku wielu olei, najmniej widocznym i popularnym jest olej konopny. Olej, który jest tak trudno dostrzegalny i mało znany, posiada bardzo dobre właściwości, lecznicze, kosmetologiczne i spożywcze. W oleju znajdziemy bardzo dużą ilość kwasów omega 3 i 6, wiele witamin i składników prozdrowotnych, takich jak cynk, fosfor czy magnez. Choroby leczone tym […]

10.00 avg. rating (86% score) - 1 vote

olej-konopny-5Wśród istniejących na rynku wielu olei, najmniej widocznym i popularnym jest olej konopny. Olej, który jest tak trudno dostrzegalny i mało znany, posiada bardzo dobre właściwości, lecznicze, kosmetologiczne i spożywcze.

W oleju znajdziemy bardzo dużą ilość kwasów omega 3 i 6, wiele witamin i składników prozdrowotnych, takich jak cynk, fosfor czy magnez. Choroby leczone tym olejem, to choroby bardzo poważne i trudne do wyleczenia. Olej konopny nie tylko uspokaja nasz organizm, uśmierza wszelki ból, ale sprawia, że dolegliwości stają się mniejsze, a choroby choć częściowo powstrzymane.
Często też ten właśnie olej używa się w kosmetologii do wyrobu różnego rodzaju maści i balsamów, powoduje on, że skóra nasza staje się gładka, matowa, napięta i elastyczna, zmniejszają się nasze zmarszczki oraz leczymy wszelkie wykwity skórne. Olej konopny to wspaniały specyfik, cudownie działa na nasze zdrowie i cały nasz organizm, czasami wykorzystujemy go do potraw w naszej kuchni, spożywamy go zawsze na zimno.

Ciekawe wpisy kulinarne online:

recommended