| Gotowanie | GULASZ NA KWAŚNO

Gotowanie

GULASZ NA KWAŚNO

SKŁADNIKI: 1. 50 dag wołowiny zrazowej 2. 4 marchewki 3. 2 – 3 strąki czerwonej papryki 4. 3 łyżki oleju 5. 4 cebule 6. 3 ziemniaki 7. 2 pomidory 8. 1 łyżka octu 9. Mielona papryka 10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, […]

8.00 avg. rating (76% score) - 1 vote

kulinaria (20)SKŁADNIKI:

1. 50 dag wołowiny zrazowej
2. 4 marchewki
3. 2 – 3 strąki czerwonej papryki
4. 3 łyżki oleju
5. 4 cebule
6. 3 ziemniaki
7. 2 pomidory
8. 1 łyżka octu
9. Mielona papryka
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

WYKONANIE:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w talarki. Cebule obrać i pokroić w plastry. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w słupki. Pomidory sparzyć, przelać zimną wodą, obrać ze skórki pokroić w plasterki.
W szerokim rondlu o grubym dnie rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną wołowinę, marchewkę i paprykę. Dusić pod przykryciem około godzinę, a następnie dorzucić pomidory, ziemniaki, cebulę. Wymieszać, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i mieloną papryką; wlać ocet.
Dodać taką ilość wody, aby przykryła mięso z warzywami, dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Ciekawe wpisy kulinarne online:

recommended